ویدیوهای این صفحه در ابتدای پخش ممکن است  با کیفیت بسیار پایین نمایش داده شود، لطفا صبر کنید تا کیفیت بالاتر بر اساس سرعت اینترنت شما load شده یا از گوشه ی پایین سمت راست، تنظیمات کیفیت ویدیو را بالا ببرید.

همچنین برخی از ویدیوهای دارای توضیحات صوتی میباشند.

در صورتی که نرم افزارهای مجموعه کلینیکال بر روی سیستم شما نصب نیستند، از این لینک آخرین نسخه ی آنها را دانلود کنید. سپس طبق ویدیوی زیر آنها را نصب کنید.

پس از نصب و پیش از اجرای نرم افزارها، حتما موارد زیر را انجام دهید. ابتدا بر روی آیکون نرم افزار Subject manager راست کلیک کرده و گزینه ی Properties را انتخاب کنید.

سپس از بین تب های بالا، تب Compatibility را انتخاب کرده و گزینه Run this program as an administrator را پیدا کنید.


سپس در صورتی که این گزینه فعال نیست، آنها را فعال کرده و سپس دکمه apply و سپس OK را کلیک کنید.

این کار را برای دو نرم افزار دیگر یعنی Recorder و Assess نیز انجام دهید.

نکته: دقت داشته باشید برای استفاده از نرم افزار Manager شما میباست اینترنت متصل و فعال داشته باشید. این نرم افزار با سروری که به طور اختصاصی توسط فناوران  سرمد برای کلینیک شما تهیه شده است، در ارتباط بوده و آرشیو شما را بر روی آن به صورت امن ذخیره میکند. بنابراین برای استفاده از سرور باید اینترنت لیپتاپ یا کامپیوتر شما وصل باشد.

اطلاعات سرور اختصاصی شما، در کارتی درون باکس دستگاه Accurate موجود است.

برای ایجاد بیمار جدید شما میتوانید، طبق ویدیوی زیر عمل کنید. نام بیمار، تاریخ تولد، جنسیت، دست غالب و اطلاعات تماس شامل تلفن، ایمیل و ادرس اطلاعاتی است که هنگام ساخت بیمار از شما خواسته میشود. همچنین در صورت امکان، تصویر بیمار راه هم به پرونده اضافه کنید. نام بیمار برای در نام گذاری فایل های ثبت او استفاده میشود.

  سایر این اطلاعات در بخش های دیگر مانند گزارش های QEEG و تعیین درمان های نوروفیدبک استفاده خواهند شد. بنابراین سعی کنید تا حد امکان این اطلاعات را کامل کنید

در صورتی که از محصولات فناروان سرمد به با پلن ECO استفاده میکنید، میتوانید شارژ حساب کاربری خود را طبق ویدیوی زیر ملاحظه کنید

برای شروع کار با دستگاه Accurate ابتدا طبق تصاویر دستگاه را به کامپیوتر متصل کنید.

1- محل اتصال سیم usb-typeC به پشت دستگاه Accurate نمایش داده شده است.

2- اتصال سر دیگر کابل usb دستگاه به ورودی ایزولاتور

3- اتصال ایزولاتور به پورت usb کامپیوتر یا لپتاپ

4- محل اتصال کابل کلاه EEG

موارد موجود در صفحه ی تنظیمات نرم افزار ریکوردر،

1- نرخ نمونه برداری و گین میباشد. شما میتوانید نرخ نمونه برداری دستگاه را تا 2000 بالا ببرید. البته در نظر داشته باشید که بالابردن نرخ نمونه برداری باعثت مصرف زیاد منابع لپتاپ یا کامپیوتر شما حین ثبت سیگنال میشود. بنابراین در صورتی که رم لپتاپ شما چهارگیگابایت یا کمتر است یا لپتاپ شلوغ و کندی دارید، نرخ نمونه برداری را برروی 250 تنظیم کنید.

2- مسیر ذخیره فایل های ثبت شده بر روی سیستم شما. در این بخش شما مشخص میکنید که فایل های ثبت در چه مسیر و پوشه ای ذخیره شوند.

3- مشخصات سرور اختصاصی کلینیک شما، در این بخش شما با وارد کردن مشخصات سرور خود میتوانید از مزایای نرم افزار ثبت پرونده الکترونیک بیمار، شامل آرشیو فایل های ثبت شده و جلسات ثبت به صورت منظم و زمان بندی شده، بهره منده شوید. با  وارد کردن این مشخصات نرم افزار RECORDER به سرور شما متصل و نام و مشخصات بیمارانی که در نرم افزار SUBJECT MANAGER ایجاد کرده اید در هنگام ثبت نمایش داده میشود.

برای بررسی دقیق تر پنچره ی تنظیمات ویدیوی زیر را مشاهده کنید:

نکات مهم در صفحه ی leadoff یا امپدانس چک، شامل موارد زیر است:

1- پس از قراردادن کلاه برروی سر مراجع، ابتدا حتما الکترود GND یا گراند را به خوبی ژل بزنید، سپس الکترود REF یا رفرنس را. اعدادی که در این صفحه نمایش داده میشود تنها در صورتی که الکترود GND و REF به خوبی ژل داشته باشند معنی دار خواهند بود. بنابراین حتما در نظر داشته باشید که بلافاصله پس از پوشیدن کلاه، ابتدا این دو کانال را ژل زده و سپس سایر الکترودها.

2-حتما برای الکترودهایی که مستقیما روی پوست قرار میگیرند مانند کانال های FP1 و FP2 و A1 و A2، حتما پیش از اعمال ژل و پوشیدن کلاه، نقاط مربوط را با دستمال آغشته به الکل به آرامی سایش دهید. این کار باعث از بین رفتن لایه مرده پوست و چربی روی سطح پوست میگردد. همچنین در صورتی که میسر است بهتر است مراجع پیش از حضور در کلینیک موهای خود را شسته باشد.

3-حتما باید کلاه اندازه ی سر مراجع باشد، در صورتی که کلاه کمی گشاد باشد یا برخی از الکترودها با فاصله از سطح سر قرار گیرند کیفیت سطح شما افت خواهد کرد.

4-شروع ثبت داده را بر اساس ویدیوی زیر ادامه دهید:

فایل های خروجی نرم افزارهای ثبت فناوران سرمد با فرمت اختصاصی IEC. هستند، بنابراین برای استفاده از این فایل های در نرم افزار نوروگاید و تهیه گزارش QEEG شما میباست فایل IEC خود را به فرمتی سازگار با نرم افزار نوروگاید تبدیل کنید. برای این کار از نرم افزار Assess استفاده میکنیم : نحوه تبدیل فایل با استفاده از نرم افزار Assess طبق ویدیوی زیر است:

نکات مهم:

1- نرم افزار Assess به صورت همزمان تنها قابل فعال سازی بر روی یک کامپیوتر یا لپتاپ است. در صورتی که نیاز به فعالسازی نرم افزار بر روی سیستم دیگری دارید حتما میبایست ابتدا از سیستمی که در حال حاضر Assess روی آن فعال (Login) است، خارج (Logout) شوید و سپس روی یک سیستم دیگر Login کنید. در صورتی که هنگام Login با خطا مواجه شدید، طبق ویدیوی زیر مراحل را طی کنید

2- در صورتی که از پلن های ECO یا اشتراکی فناوران سرمد استفاده میکنید در در ازای هربار تبدیل فایل در نرم افزار Assess از اعتبار حساب کاربری شما کاسته میشود. بنابراین دقت داشته باشید که حتما در صورت تبدیل فایل iec، آن را در کنار عکس های گزارش QEEG درون یک فایل ZIP در آرشیو هر بیمار ذخیره کنید تا در صورت نیاز به بررسی دوباره فایل در نوروگاید ، احتیاجی به تبدیل مجدد فایل و کسر مجدد از اعتبار حساب نباشد.

برای باز کردن فایل تبدیل شده در نوروگاید مراحل زیر انجام دهید: 1-ابتدا از منوی نوروگاید از بخش File بر روی تب Open کلیک کنید. سپس گزینه ی Text File (uV) را انتخاب کنید.

2- در پنجره ی باز شده به آدرس مورد نظر فایل تبدیل شده ای که میخواهید به نوروگاید وارد کنید بروید و آن را انتخاب کنید بر روی کلید LOAD کلیک کنید.

3-سپس در پنجره ی باز شده از باکس Collection Hardware طبق تصویر زیر با فشردن کلید O برروی کیبورد گزینه Other/Unknown را انتخاب میشود.

4- در باکس Montage با فشردن کلید S برروی کیبورد گزینه Sarmad را انتخاب میشود و سپس با Ok  را بزنید.

برای کنترل اجمالی کیفیت فایل ثبت شده خود، بعد از وارد کردن فایل به نوروگاید، به ترتیب موارد زیر را انجام دهید.1- ابتدا مونتاژ فایل را بر روی Linked Ears تنظیم کنید.(ویدیوی زیر)

2- باکس Scale در بالا و سمت راست نرم افزار را چک کنید، معمولا میزان متناسب این عدد در بازه 30 تا 80 است. این عدد به هیچ عنوان نباید بیشتر از 200 و یا کمتر از 10 باشد.  در صورتی که این عدد خارج از بازه ی مذکور باشد، فایل ثبتی دارای مورد جدی است. این مورد میتواند نتیجه ی علائم حاد مراجع حین ثبت ( تشنج و …) باشد و یا به احتمال زیاد مربوط به یک مورد عملیاتی مانند مناسب نبودن سایز کلاه، نامناسب بودن مقدار ژل و اتصال و غیره میباشد. در این صورت شما میبایست ثبت را دوباره انجام دهید. در صورتی که این عدد در بازه ذکر شده قرار داشت به مرحله ی بعد بروید

3- طبق ویدیوی بالا درمنوی بالا از تب EDIT گزینه ی Automatic Edit را انتخاب کنید. دقت کنید که تنظیمات Automatic edit در پنجره ی باز شده مطابق تنظیمات پیشفرض (طبق تنظیمات قابل مشاهده در ویدیوی زیر) باشد. سپس کلید Generate Edits را کلیک کنید. پس از این کلیک باکس edit time که در بالا و سمت راست نرم افزار هست، طول سیگنالی که از فایل ثبت شما انتخاب شده را نمایش میدهد. برای مثال در ویدیوی زیر فایل ثبت ما 5 دقیقه است که پس از automatic edit بیش از چهار دقیقه از آن برای تهیه ی گزارش توسط نوروگاید انتخاب شده است.

  در صورتی که این عدد بسیار کم است (کمتر از سی ثانیه برای فایل هایی که طول آنها بیش از سه دقیقه است) این مورد نشان دهنده یک مشکل اساسی در هنگام ثبت است. برای مثال مراجع علائم حادی دارد( مانند تشنج حین ثبت) یا مشکلی در هنگام ثبت به وجود آمده ( مانند تنش بالای عضلات فک، گشاد بودن کلاه EEG، نامناسب بودن ژل و عدم اتصال مناسب الکترودها با پوست سر و…) . برای بررسی بیشتر شما میتوانید در تنظیمات صفحه ی Automatic edit میزان سخت گیری الگوریتم نوروگاید را برای جدا کردن سیگنال های تمیز کمتر کنید. این کار با تغییر باکس sensitivity به low امکان پذیر است (تصویر زیر).

در صورتی که پس از این نیز باز طول بازه انتخاب شده بسیار کم است،احتمالا ثبت باید دوباره انجام شود. در صورتی که بازه ی زمانی مناسب از فایل شما با موفقیت انتخاب شد به مرحله بعد بروید

4- پس از طی مراحل قبل، به دو باکس مربوط به Reliability test در سمت چپ نرم افزار دقت کنید. ( در تصویر زیر نمایش داده شده اند) نرم افزار نوروگاید بازه ی انتخاب شده از سیگنال شما را با دو روش آماری T-reTest و Split-Half آزمایش میکند.

برای هر کانال هر کدام از این تست ها عددی ببین 0 و 1 به شما نتیجه میدهد که 0 به معنای قابلیت اتکای بسیارپایین سیگنال آن کانال و 1 به معنای بالاترین ضریب اتکا برای سیگنال آن کانال است. علاوه بر این در بالای هر دو لیست مقدار میانگین نتیجه ی هر تست بین مجموع کانال ها قابل نمایش است.

در صورتی که این عدد ماینگین در هر دو روش بزرگتر یا مساوی 0.9 باشد ثبت از کیفیت بسیاربالایی برخوردار است . در صورتی که این عدد بین 0.75 تا 0.9 باشد ثبت کیفیت قابل قبولی دارد اما در صورتی که این اعداد زیر 0.7 باشند نشان دهنده یک مورد جدی حین ثبت مانند علائم حاد مراجع در زمان ثبت ( تشنج و …) و یا به احتمال زیاد مربوط به یک مورد عملیاتی مانند مناسب نبودن سایز کلاه، نامناسب بودن مقدار ژل و اتصال و غیره میباشد.

برای برای تهیه گزارش نوروگاید از فایل ثبت شده خود، بعد از وارد کردن فایل به نوروگاید، و قراردادن مونتاژ فایل بر روی Linked Ears . حتما سایر مراحل کنترل کیفیت فایل ذکر شده در بخش قبلی آموزش را انجام دهید. پس از اطمینان از کیفیت مناسب فایل، طبق ویدیوی زیر گزارش نوروگاید را تولید کنید:

درنظر داشته باشید که حتما حتی الامکان پس از تهیه گزارش QEEG گزارش را به دو صورت tdt و تصویری ذخیره نمایید. این امر موجب میشود که برای مراجعه ی دوباره به نتایج تحلیل نیازی به طی مراحل قبلی نداشته باشید. همچنین میتوانید گزارش QEEG را در پرونده الکترونیکی بیمار ذخیره کنید و هر زمانی که اراده کردید بر حسب تاریخ و جلسه با چند کلیک ساده گزارش هر بیمار را از طریق پرونده اش دانلود نمایید. در ویدیوی زیر نحوه ی ذخیره گزارش پس از تولید آن را مشاهده میکنید.

طبق ویدیوی زیر شما میتوانید گزارشات تهیه شده در نرم افزار نوروگاید را ذخیره و برای آرشیو سازی در پرونده الکترونیک بیمار آماده کنید: مراحل شامل

1- ابتدا ذخیره ی فرمت تصویری گزارش در یک فولدر مشخص

2- ذخیره فرمت متنی در همان فولدر

3-رفتن به فولدر و ساخت یک فایل zip شامل گزارشات تهیه شده

4- رفتن به صفحه ی مراجع در نرم افزار Subject Manager و انتخاب تاریخی که ثبت مراجع اتفاق افتاده، و سپس انتخاب ترایال ثبت شده در آن تاریخ و آپلود گزارش QEEG بر روی آن ترایال

۱- حتما در نظر داشته باشید که کابل سر را زمانی که دستگاه جای قرارگیری الکترودها را نشان میدهد، به دستگاه متصل کنید

۲-حتما در نظر داشته باشید که پس از هر بیمار در فاصله ی ای که برای بیمار بعدی حاضر میشوید، دستگاه را خاموش کنید

۳- حتما بلا فاصله پس از استفاده ی هر بیمار، الکترودها را با آب بشویید. که مانع از خشک شدن ژل ها گردد

۴- در حین جلسه اگر بیمار گزگز شدید احساس کرد جریان را با استفاده از پیچ گردشی کم کنید.